Vervaardiging en Formaat

Alle aangebode oloides op deze website zijn door mij handmatig gevormd uit hout. Tijdens het vervaardigen wordt gebruik gemaakt van elektrische houtbewerkingsapparaten, zoals een cirkelzaag en een schuurmachine. De oloide vorm wordt met de hand gevormd.

Het maken van een oloide uit hout is een arbeidsintensief proces. Het bereiken van een zo goed als optimale vorm is noodzakelijk voor de werking van de oloide.

De meeste aangeboden oloides op mijn site zijn op een formaat 4x4x7 cm. Dit formaat oloide is goed in de hand te houden, bij je te dragen, maar ook in de ruimte is de oloide duidelijk aanwezig. In mijn ogen heeft dit formaat de voorkeur als kennismaking met de oloide  Oloides op dit formaat, maar soms ook wat groter of kleiner, afhankelijk van aanbod en beschikbaarheid van hout, zijn bij mij te bestellen. De op de site genoemde maten zijn ongeveer.

De grote oloides kunnen worden gebruikt voor het zuivere en harmoniseren van ruimtes. De kleine zijn geschikt om bij je te dragen bijvoorbeeld in de broekzak. Ook kunnen zowel de grote als de kleine oloides worden gebruikt als meditatie object of geheugensteuntje.

Ook is het mogelijk om speciaal voor u een oloide te vervaardigen op een door u gekozen formaat en/of uit een door u gekozen houtsoort. Ook is het mogelijk dat u zelf het hout aanlevert, waaruit ik dan een oloide voor u vervaardig. Ik hoor graag van u wanneer u hierin interesse heeft.

Mocht in de webwinkel de voor u ideale oloide niet te koop zijn, laat het mij dan horen, dan kunnen we kijken of we tot een oplossing kunnen komen.

Wanneer meerdere oloides van een maat houtsoort combinatie beschikbaar zijn kies ik bij een bestelling intuitief de voor u best passende. Ook is het mogelijk zelf een oloide te komen kiezen uit de beschikbare oloides. Dit kan in Heteren en in Roosendaal, uitsluitend op afspraak.

NB: om teleurstelling te voorkomen wil ik opmerken dat een oloide van 4x4x7 cm gemaakt is uit een houtenblokje van dit formaat. De uiteindelijke oloide lijkt veel kleiner, alhoewel de buitenmaten wel kloppen. Van het oorspronkelijke blokje blijft minder dan 1/3 van het hout behouden in de oloide. Bij artikelen op de website is gepoogd door het plaatsen van een standaard waxine lichtje een indruk te geven van de grootte.